Historien om Baldur og udviklingen af ShowMyDay…

Baldur er en på rigtig mange måder glad og velfungerende dreng, der elsker at cykle og hoppe på trampolin.

Men som han bliver større, får Baldur langsomt flere og flere udfordringer. Han har svært ved at håndtere de krav, omverden stiller til ham. Han får vanskeligheder ved at klare de mange skift, hverdagen byder på. Det er svært for ham at overskue de mere og mere komplicerede opgaver, lærerne stiller i skolen.

Betina er Baldurs mor, og det er hårdt for hende at se, hvordan hendes søn igen og igen kommer i konflikt med kammeraterne, lærerne og dem derhjemme. Derfor begynder hun at lede efter en måde, hvorpå hun kan hjælpe Baldur.

Betina har i 13 år arbejdet med mennesker med autisme, og som fagperson ved hun præcis, hvad hun leder efter. Hun leder efter et system, der kan sætte struktur på Baldurs aktiviteter både i og uden for skoletiden – og helst en app. Baldur er nemlig utrolig interesseret i sin iPhone, og Betina ved, at chancerne for, at Baldur vil tage noget til sig, stiger markant, hvis han kan gøre det med mobilen i hånden.

Men på trods af intens søgning finder Betina ikke noget.

Og så er det ideen opstår: Hvorfor laver vi ikke bare selv en app?

Helt uvidende om det, der foregår hjemme hos Baldur, Betina og Ole, sidder Anders og bliver mere og mere frustreret. Anders er uddannet lærer og har mange års erfaring fra specialområdet. Han er frustreret over al den tid, det pædagogiske personale hver dag bruger på at klippe og klistre og organisere dagstrukturer for hvert enkelt barn. Det må da kunne gøres bedre! Anders tænker, at man jo ville have meget mere tid til det pædagogiske arbejde med børnene, hvis bare man havde en digital løsning, der kunne skematisere og strukturere og …

En dag møder Betina, Ole og Anders hinanden. De begynder at snakke. De deler deres frustration. De udveksler ideer.


Det blev starten på ShowMyDay.

Betina Carstens

Uddannet pædagog og berider.

Arbejdet med mennesker med autisme i 13 år – heraf 7 år på Fjordskolen i Aabenraa og 6 år som afdelingsleder i Autismecenter Syd.

Direktør i Inhust ApS.

 

Ole Thomsen

Uddannet på reklamebureau.

Ole har været reklamechef på ECCO i 10 år og herefter selvstændig, freelance konceptmager.

 

 

 

Anders Gertsen

Uddannet lærer

Anders er i dag ansat som lærer på en lokal skole i Aabenraa. Han holder også foredrag under overskriften ”Mennesker med særlige behov” og ”Implementering af velfærdsteknologi.”